O autoru

Davor Šiftar, umjetnički fotograf, rođen je i živi u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i diplomirao povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ima zvanje kustosa i višeg muzejskog fotografa. Fotografijom se profesionalno bavi od 1977. g., a od 1980. član je fotografske sekcije ULUPUH-a.

Niz godina snimao je operne i dramske predstave za potrebe Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, predstave Teatra u gostima Relje Bašića, bio je službeni fotograf na dva Muzička bijenala u Zagrebu, desetak godina bio je službeni fotograf Koncertne direkcije Zagreb, Zagrebačke filharmonije i Dvorane Vatroslava Lisinskog, a već je skoro 20 godina službeni fotograf Međunarodne smotre folklora. Često snima skulpture za monografije, muzejske izložbe, kataloge i plakate, a posebno je senzibiliziran za putopisnu i pejzažnu fotografiju (Hrvatska, Argentina, Italija).

U skladu sa Zakonom o autorskim pravima, korištenje fotografija u bilo kojem obliku nije dozvoljeno bez odobrenja autora.